Announcement

Collapse
No announcement yet.

Консульство Украины в США

Collapse

Forum Topic List

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Консульство Украины в США

    Originally posted by DV2009_UA View Post
    Когда я летел в Варшаву, пограничник в "Борисполе" смотрел мои предыдущие визы и задавал вопросы. Получается, он не имел права это делать?
    щас поищу ответ, этот пост подправлю
    З А К О Н У К Р А Ї Н И
    Про порядок виїзду з України і в'їзду в
    Україну громадян України
    Стаття 1. Право громадян України на виїзд з України
    і в'їзд в Україну

    Громадянин України має право виїхати з України, крім випадків, передбачених цим Законом, та в'їхати в Україну.
    На громадян України, які звернулися з клопотанням про виїзд з України, поширюються усі положення чинного законодавства, вони користуються всіма правами і несуть встановлені законом обов'язки.
    За громадянами України зберігаються на її території майно, кошти, цінні папери та інші цінності, що належать їм на праві приватної власності. Будь-яке обмеження їх громадянських, політичних, соціальних, економічних та інших прав не допускається.
    Порядок в'їзду до іноземної держави регулюється законодавством відповідної держави.
    Громадянин України ні за яких підстав не може бути обмежений у праві на в'їзд в Україну.

    Стаття 2. Документи громадянина України на право виїзду з України і в'їзду в Україну
    Документами, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну та посвідчують особу громадянина України під час перебування за її межами, є:
    паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
    проїзний документ дитини;
    дипломатичний паспорт;
    службовий паспорт;
    посвідчення особи моряка.
    ... і за умови їх належного оформлення є дійсними для виїзду в усі держави світу.
    ...
    У передбачених міжнародними договорами України випадках замість документів, зазначених у частині першій цієї статті, для виїзду за кордон можуть використовуватися інші документи.
    ...
    Стаття 3. Порядок перетинання громадянами України державного кордону України
    Перетинання громадянами України державного кордону України здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон України після пред'явлення одного з документів, зазначених у статті 2 цього Закону.
    Правила перетинання державного кордону України громадянами України ( 57-95-п ) встановлюються Кабінетом Міністрів України відповідно до цього Закону та інших законів України.
    Стаття 6. Підстави для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон

    Громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо:
    1) він обізнаний з відомостями, які становлять державну таємницю, - до закінчення терміну, встановленого статтею 12 цього Закону;
    2) діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України;
    3) проти нього порушено кримінальну справу - до закінчення провадження у справі;
    4) він засуджений за вчинення злочину - до відбуття покарання або звільнення від покарання;
    5) він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань;
    6) він свідомо сповістив про себе неправдиві відомості - до з'ясування причин і наслідків подання неправдивих відомостей;
    7) він підлягає призову на строкову військову службу - до вирішення питання про відстрочку від призову;
    8) щодо нього подано цивільний позов до суду - до закінчення провадження у справі;
    9) він за вироком суду визнаний особливо небезпечним рецидивістом чи перебуває під адміністративним наглядом міліції - до погашення (зняття) судимості чи припинення нагляду.
    Громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті.
    Громадянин України, який має паспорт, у разі, коли існують обставини, що обмежують відповідно до пункту 1 частини першої цієї статті право його виїзду за кордон, зобов'язаний здати свій паспорт на зберігання до органу внутрішніх справ за місцем проживання у місячний термін після виникнення таких обставин. За наявності достатніх підстав паспорт, що зберігається в органі внутрішніх справ, повертається у 10-денний термін з моменту звернення громадянина або його законного представника.
    Паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті, або в разі використання паспорта для вчинення злочину, або виявлення у ньому підробки, а також у випадках припинення громадянства України. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.
    У разі повернення громадянину України тимчасово затриманого (вилученого) паспорта у межах терміну його дії державне мито не справляється.

    Стаття 8. Порядок розв'язання спорів
    Відмова в оформленні паспорта чи продовженні терміну його дії або тимчасове затримання паспорта чи його вилучення можуть бути оскаржені громадянином до суду за місцем його проживання.
    У разі відмови громадянину України у виїзді за кордон з підстав, передбачених пунктами 1, 2 і 6-8 частини першої статті 6 цього Закону, він може оскаржити цю дію у судовому порядку за місцем свого проживання.
    Відмова у виїзді з України з підстав, передбачених пунктами 3-5 і 9 частини першої статті 6 цього Закону, оскарженню не підлягає.
    Стаття 9. Обмеження на виїзд з України з міркувань безпеки громадян

    У разі виникнення в будь-якій іноземній державі надзвичайної ситуації, що унеможливлює створення в ній умов для безпеки громадян України, Кабінет Міністрів України приймає рішення про особливий порядок виїзду громадян України до цієї держави. Рішення та інформація про це доводяться до відома громадян, які мають намір виїхати до даної держави.
    Громадяни України, які мають намір виїхати до держави, щодо якої прийнято рішення про обмеження виїзду, і які мають візу на в'їзд до цієї держави, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, попереджаються про неможливість з боку України забезпечити громадянину необхідну безпеку у зв'язку з виникненням надзвичайної ситуації. Це попередження не є забороною для виїзду.
    З метою створення умов, що гарантують відшкодування громадянинові України витрат, пов'язаних з надзвичайними обставинами під час перебування за кордоном, громадянин України повинен бути застрахованим.


    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. N 57 (із змінами та доповненнями)
    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України.
    ...
    2. Перетинання громадянами України (далі - громадяни) державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон (далі - пункти пропуску) за документами на право виїзду з України і в'їзду в Україну:
    1) паспорт громадянина України для виїзду за кордон (загальногромадянський закордонний паспорт);
    ....
    3. Документ на право виїзду з України і в'їзду в Україну (посвідчення особи на повернення в Україну) вважається дійсним, якщо він відповідає встановленому зразку, виданий правомочним на те органом і оформлений належним чином.
    ...
    7. Прикордонний контроль передбачає перевірку у громадян паспортів, огляд транспортних засобів, вантажів та іншого майна і пропуск їх через державний кордон.
    8. Для прикордонного контролю громадяни подають службовій особі контрольно-пропускного пункту Державної прикордонної служби (далі - службова особа КПП) паспорти, а у разі потреби й інші документи, передбачені відповідними міжнародними договорами
    України (далі - інші документи).
    ...
    У ході перевірки паспортів службові особи КПП з'ясовують наявність обмежуючих обставин, за яких громадянину може бути тимчасово відмовлено у виїзді з України, а у разі потреби проводять опитування громадян, які прямують через державний кордон, для з'ясування питань, пов'язаних з їх пропуском через державний кордон.
    При наявності обмежуючих обставин, за яких громадянину може бути тимчасово відмовлено у виїзді з України, а саме якщо:

    1) він обізнаний з відомостями, які становлять державну таємницю;
    2) діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання;
    3) проти нього порушено кримінальну справу;
    4) він засуджений за вчинення злочину;
    5) він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням;
    6) він свідомо сповістив про себе неправдиві відомості;
    7) він підлягає призову на строкову військову службу;
    8) на нього подано цивільний позов до суду;
    9) він за вироком суду визнаний особливо небезпечним рецидивістом чи перебуває під адміністративним наглядом міліції, -
    паспорт може бути у громадянина тимчасово затримано або вилучено службовою особою КПП.
    Тимчасове затримання паспорта чи його вилучення може бути оскаржено у судовому порядку.
    Після закінчення перевірки службовою особою КПП у поданому громадянином паспорті або іншому документі проставляється позначка "Виїзд" ("В'їзд") і паспорт або інший документ повертається громадянину.

    ...
    На підставі; особистого звернення громадянина в пункті пропуску позначка "Виїзд" ("В'їзд") в паспорті не проставляється або проставляється в іншому документі.
    Порядок проставлення та форма позначки "Виїзд" ("В'їзд") визначається Адміністрацією Держприкордонслужби.
    9. Службові особи КПП у разі потреби можуть здійснювати повторну перевірку документів громадян, які прямують через державний кордон.


    Подчеркнутые слова подразумевают не визы, поскольку виза это не документ, а именно виза, так она в законе и называется, под этими словами подразумеваются иммиграционные карты, страховые полисы, декларации, нотариальное разрешение на выезд ребенка и т.п.

    НИ СЛОВА ПРО ВИЗЫ!!! Наоборот - если есть виза, то даже, если в Ирак ездить не редкоммендуют, то с полученной визой - пустят, чтобы потраченные деньги на визу не пропали. И еще поищу про штамп ПМЖ, где вообще в законе он упомянут.

    ЗЫ. Может погранцам просто интересно было на визы ваши посмотреть

    Comment


    • #17
      Re: Консульство Украины в США

      Что это за штамп такой, что его в законе нигде нет и в инструкциях кабмина - вот все, что нашел с другого форума:

      З особистого досвіду:
      ще минулого року укр. прикордонники дійсно прискіпувалися до відсутності штампу про ПМП.
      Останні 3-4 поїздки додому (Львівський аеропорт) були спокійними. Про штамп ніхто не питає. Крім того, я дізнавалася в МЗС України - прикордонники не мають права вимагати такого штампу.
      Т.е. типа даже если есть пластик, то нигде про обязательность штампа не пишут.
      Из кабминовских инструкций

      2-2. Виїзд за межі України громадян, які не досягли 16-річного віку, у супроводі одного з батьків або у супроводі осіб, які уповноважені одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється:
      1) за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків із зазначенням держави прямування та відповідного часового проміжку перебування у цій державі, якщо другий з батьків не перебуває у пункті пропуску через державний кордон;
      2) без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків: коли другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджує запис про батька у свідоцтві про народження дитини, та відсутній у пункті пропуску;
      коли у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, з яким прямує громадянин, який не досяг 16-річного віку, або проїзному документі дитини є відповідний запис про вибуття на постійне місце проживання за межі України чи відмітка про взяття на консульський облік в дипломатичному представництві України за
      кордоном;

      Comment


      • #18
        Re: Консульство Украины в США

        А Вы на горячую линию МЗС или Прикордонной службы позвоните и спросите, может ли кто требовать ПМЖ или визу государства-назначения и на каких основаниях.

        Телефон служби довіри Державної прикордонної служби України
        (044) 271-88-88
        Телефон довіри (044) 271-87-42.
        Телефон (044) 235-11-00.

        МЗС
        Адреса i телефони:
        01025, Київ-025, вул. Велика Житомирська, 2
        тел.: (044) 238-15-15, 238-16-57
        факси: (044) 253-11-24, 253-94-93
        e-mail: [email protected]

        Comment


        • #19
          Re: Консульство Украины в США

          Originally posted by DV2009_UA View Post
          Когда я летел в Варшаву, пограничник в "Борисполе" смотрел мои предыдущие визы и задавал по ним вопросы. Получается, он не имел права это делать?
          Я знаю, что именно он смотрел у Вас. Он проверял соответствие штампов выезда из Украины и въезда в неё.

          Я сам лично столкнулся с этими - пардон - идиотами буквально месяц назад, когда мы с женой летали в отпуск на Украину. У меня американский паспорт, у жены - украинский. По прилёту мы вместе проходили паспортный контроль у одной и той же девушки. Всё вроде ОК, забрали багаж. Через пару дней, уже будучи в родном городе я, перекладывая документы в другое место, открыл свой паспорт и к своему удивлению обнаружил, что у меня не стоит штамп о въезде в страну. У жены в её паспорте такой штамп стоял. Это меня, с одной стороны, насторожило, но с другой стороны у меня был корешок иммиграционной карты (которую заполняют все НЕ граждане Украины и одна часть которой изымается пограничниками при въезде в страну, а другая отдаётся им при выезде), на которой стоял штамп Борисполя о въезде в Украину 14 мая. Так вот, когда я улетал, меня пограничник спрашивает - а где ваш штамп о въезде? Я ему говорю откуда я знаю, объясняю мол, что сам не понял почему жене его поставили, а мне нет. А он мне - почему же вы сразу не вернулись и не показали? Я ему - дык я уже был совсем в другом городе, да и заметил это тока через пару дней. Что мне из-за вашего штампа назад в Борисполь тащиться? Откуда я знаю, может у вас какой-то закон новый и вы уже не ставите иностранцам штамп? Он - да вы понимаете что вы чуть ли не нелегально находитесь на территории Украины (называя мне при этом какую-то статью). Я ему - как это нелегально, а это что - на штамп въезда в корешке иммигр. карты. А он мне - да вы этот штамп могли где угодно поставить ( !!!! это государственный-то штамп погранслужбы "Борисполь"!!!!). Я - в шоке , пока пытаюсь переварить информацию он спрашивает - у вас точно никакого другого документа нет, по которому вы могли въехать в Украину? Я - да нет же, откуда?? Он - протягивает мне назад паспорт, типа ничем не могу помочь. Я: так, не понял, у вас что там, не ведётся никакой регистрации прилёта иностранцев? Я же через ваш аэропорт влетал!!! Он - а когда вы въехали в страну? Я - 14 мая. Он - где билеты? Я - вот распечатка (билет-то электронный), там весь маршрут туда и назад. Он глянул, нехотя ставит штамп о вылете - типа делает бооольшое одолжение, - и заявляет: вы обязаны сами убедиться, что у вас всё в порядке с документами и что штампы проставлены. Я - ОК, учтём на будущее. А сам думаю себе в уме: это он-то мне предлагает, чтобы Я контролировал, не халатно ли поступили ИХ сотрудники при исполнении СВОИХ служебных обязанностей!!!!

          Одним словом - уроды они все там, извините за эмоции! Я крайне подозреваю, что такие ситуации создаются ими же искусственно, с целью в последний момент создать ажиотаж и содрать с ничего не подозревающих пассажиров бабло. Так что, будьте внимательны и всегда проверяйте свои паспорта как улетая, так и прилетая в Борисполь. Похоже, что у них появился новый лохотрон.

          Comment


          • #20
            Re: Консульство Украины в США

            Originally posted by Dmitry_CA View Post
            у вас что там, не ведётся никакой регистрации иностранцев?.
            ну абстрагируясь от Вас лично,могу сказать, что регистрация ведется.Ибо штамп в листок прибытия был поставлен.Гражданам России в паспорт штамп не ставится,на что Вы резонно возразите, что вЪзжают они по национальному паспорту.Но почему тогда должен бы ть разный подход к гражданам стран с безвизовым въездом?,что россияне ,что американцы ,все равно иностранцы

            Comment


            • #21
              Re: Консульство Украины в США

              вычитал многа мелких букав , http://www.pvu.gov.ua/control/uk/pub...3&cat_id=46459 но про штамп в паспорте ничего не нашел

              Comment


              • #22
                Re: Консульство Украины в США

                Народ, спасибо за ответы, вы меня успокоили, немного!
                В субботу вылетаю на Украину, аж 3 года там не была...соскучилась!

                Comment


                • #23
                  Re: Консульство Украины в США

                  Originally posted by alsoclick View Post
                  Народ, спасибо за ответы, вы меня успокоили, немного!
                  В субботу вылетаю на Украину, аж 3 года там не была...соскучилась!
                  После отпуска "у нас на Калыме" Вашу скуку как рукой снимет!!!!

                  Comment

                  Working...
                  X