Предлагаю делиться своими проверенными рецептами - кто, что и как готовит на Thanksgiving.
Мой рецепт маринада для индейки, проверено - вкус потрясающе-обалденный.
Скопировано с тырнета. Кому нужно - просите перевод.
Apple Brine For Turkey
------------------------------------------------------------------------------
2 quarts apple juice
1 pound brown sugar (light or dark)
1 cup Diamond Crystal Kosher Salt
3 quarts cold water
3 oranges, quartered
4 ounces fresh ginger, unpeeled and thinly sliced
15 whole cloves
6 bay leaves
6 large garlic cloves, peeled and crushed
Substitute 3/4 cup Morton Kosher Salt or 1/2 cup table salt for Diamond Crystal.
Combine apple juice, brown sugar, and salt in a large saucepan. Bring to a boil over high heat, stirring to dissolve. Boil for one minute, remove from heat, let mixture come to room temperature, then refrigerate to 40°F.
In a large non-reactive container, combine the apple juice mixture with the remaining ingredients. When adding the oranges, squeeze each piece to release the juice into the container, then drop in the peel.
----------------------------------------------------------------------------
Я обычно закладываю индейку в этот маринад за 2 суток. Перед приготовлением еще шприцом вкалываю в нее пару укольчиков апельсинового сока. Вкус получается нежно-сладкий.
Мой рецепт маринада для индейки, проверено - вкус потрясающе-обалденный.
Скопировано с тырнета. Кому нужно - просите перевод.
Apple Brine For Turkey
------------------------------------------------------------------------------
2 quarts apple juice
1 pound brown sugar (light or dark)
1 cup Diamond Crystal Kosher Salt
3 quarts cold water
3 oranges, quartered
4 ounces fresh ginger, unpeeled and thinly sliced
15 whole cloves
6 bay leaves
6 large garlic cloves, peeled and crushed
Substitute 3/4 cup Morton Kosher Salt or 1/2 cup table salt for Diamond Crystal.
Combine apple juice, brown sugar, and salt in a large saucepan. Bring to a boil over high heat, stirring to dissolve. Boil for one minute, remove from heat, let mixture come to room temperature, then refrigerate to 40°F.
In a large non-reactive container, combine the apple juice mixture with the remaining ingredients. When adding the oranges, squeeze each piece to release the juice into the container, then drop in the peel.
----------------------------------------------------------------------------
Я обычно закладываю индейку в этот маринад за 2 суток. Перед приготовлением еще шприцом вкалываю в нее пару укольчиков апельсинового сока. Вкус получается нежно-сладкий.
Comment